Τριήμερος εορτασμός στην Ζάκυνθο-φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2015

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε σήμερα ο τριήμερος επίσημος εορτασμός για την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου.


* Στις 7μμ, έγινε η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά επακολούθησε Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
* Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2012, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η νυχτερινή Θεία Λειτουργία. Στις 7.30 το πρωί, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στις 8.30 θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
* Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει η Επίσημη Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου στην πόλη.
* Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2012, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11, Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.


Τον Πολιούχο της Ζακύνθου θα τιμήσουν με την παρουσία τους, εκτός από τους Μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιο, και Δωδώνης Χρυσόστομο, οι Αρχιερείς Μαραθώνος Μελίτων, Ζάμπιας Ιωακείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνιτσης Χρύσανθος.

 

Επίσης, όπως κάθε χρόνο μετά από πρόσκληση συμμετέχει και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιονίων Νήσων π. Ιωάννης. Από τους πολιτικούς θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων καθώς οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
 

Την επισημότητα της Εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου. Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη. Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από το Ναό, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική τού Δήμου Ζακυνθίων, των πρώην Δήμων Αλυκών και Αρκαδίων τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.