Στην Τήνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/08/2015

Ι.Μ. Σύρου Στον αύλειο χώρο, προ του Ναού της Ευρέσεως, επι ειδικής εξέδρας ευπρεπισμένης, τελέσθηκε απόψε η τελευταία Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, προς την Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένου υπό των Πρεσβυτέρων και Διακόνων του Ιερού Ιδρύματος.

Προηγουμένως τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας η Ακολουθία του προεορτίου Εσπερινού, προ της Απολύσεως του οποίου η αγία Εικόνα λιτανευτικώς διεκομίσθη στον προ της Ευρέσεως χώρο, συνοδευομένη και από τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ.

 

Τις Ακολουθίες παρηκολούθησε πλήθος πιστών Τηνίων και προσκυνητών, συνευχηθέντων του κ. Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, της Αντιδημάρχου κας. Νατάσας Δεληγιαννη και της Δημοτικού Συμβούλου κας. Ευγενίας Αλοιμόνου, των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ. κ. Χαραλάμπους Αϊβαλιώτη, του Πλοιάρχου ΛΣ κ. Δημ. Παπαλεονάρδου, του Λιμενάρχη Τήνου Υποπλοιάρχου ΛΣ κ. Βασιλείου Αποστολόπουλου και του Υποπλοιάρχου ΛΣ κ. Εμμ. Χαλκιαδάκη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Τους ύμνους απέδωσε ο χορός των Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη , του λαού υποψάλλοντος.

Ο Σεβ. στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην αναζήτηση του ανθρώπου στις δυσκολίες του προστασίας και μεσιτείας από την Παναγία και ευχήθηκε αυτές τις ώρες να σκεπάσει την Ελλάδα με την ευλογία και σκέπη της και ιδιαιτέρως όπως τόνισε, τους νέους και τα παιδιά.

Ευχαρίστησε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την μετάδοση και αναφέρθηκε στην πάνδημη προετοιμασία της Τήνου για την υποδοχή των προσκυνητών και την με κάθε τρόπο διευκόλυνσή τους στην ιερή τους αυτή αποδημία και τέλος εμνήσθη του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτη Δωροθέου Α', τελευτήσαντος 14 Αυγούστου 2001 και παρεκάλεσε τους παρισταμένους να προσεύχονται για την μακαρία ψυχή του.

Της τελετής, για την ευταξία, επιμελήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός. Να σημειωθεί ότι στο νησί της Μεγαλόχαρης για τις εορταστικές εκδηλώσεις να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης