Πανηγυρικός Εσπερινός στην Κέρκυρα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/08/2015

 

 Ξεκίνησαν το απόγευμα 10 Αυγούστου 2015 οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Παρέστησαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες ΧαλκίδοςΙστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαυίδ και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αδελφούς του Μητροπολίτες, τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως να τιμήσουν τον Άγιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος εξήρε με συγκινητικά λόγια τον βίο και το ήθος του Αγίου Σπυρίδωνος, ευχαριστώντας Τον που τον αξίωσε να παρεβρίσκεται στον Ιερό Του Ναό.

Ακόμη ο κ. Ιουστίνος υπογράμμισε πως ο Άγιος Σπυρίδων αν και δεν ήταν γνώστης της θύραθεν φιλοσοφίας, εντούτοις με την καθαρή Του καρδιά ενώθηκε με τον Τριαδικό μας Θεό, γενόμενος σκεύος Αγιότητας και Θείας Χάριτος, αποστομώνοντας τον αιρεσιάρχη Άρειο στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο, επεξηγώντας με τη βοήθεια ενός κεραμυδιού τη διάκριση των Προσώπων της Αγίας Τριάδος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς παρακάλεσε τους πιστούς να ζητούν πρώτα από όλα τη Βασιλεία του Θεού, όπως ακριβώς μας προτρέπει και ο αρχηγός της πίστεώς μας ο Ιησούς Χριστός και ακόμη όταν βρεθούμε κατά την τελική κρίση ενώπιον του Κυρίου ο Αγιος Σπυρίδων να μας αναγνωρίσει ως δικά του παιδιά που αν και λυπήσαμε πολύ το Θεό, παράλληλα αγαπήσαμε τόσο Εκείνον, όσο και τους αδελφούς μας.