Στο νησί της Μεγαλόχαρης για την Αγία Πελαγία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/07/2015

 

Στον Ναό της Αγίας Πελαγίας, στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου συνιερούργησαν σήμερα ο Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενοι από Ιερείς της Τήνου και εξ άλλων εκκλησιαστικών Επαρχιών.

Ενωρίτερα πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή της αγίας Εικόνος, από τον Ναό της Μεγαλόχαρης, την οποίαν παρηκολούθησαν χιλιάδες πιστών,με επικεφαλής τους Αρχιερείς και τον ιερό Κλήρο, τον χορό των Ιεροψαλτών, τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Τήνου, Δημοτικούς Συμβούλους, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, τον Γ. Γραμματέα και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, την Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής.

Τους λειτουργικούς ύμνους έψαλλε χορός των Μοναζουσών, ενώ την αγίαν Εικόνα υπεδέχθη στον πλάτανο, στα πρόπυλα της Μονής η Ηγουμένη, Μοναχή Ιουλιανή.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β' στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους τρόπους διαπαιδαγωγήσεως του ανθρώπου για την πνευματική του τελείωση, εκ μέρους του Θεού και στη σημασία κυρίως και πρωτίστως της αρρήκτου ενώσεως μαζί του, γεγονός που ουσιαστικά υπερβαίνει και την έννοια των θαυμάτων και των οραμάτων. Ευχαρίστησε ωσαύτως τον Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα για την παρουσία του,τους Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής και τους υπαλλήλους για την προετοιμασία της υποδοχής των πιστών στο ιερό Προσκύνημα, την Ηγουμένη και την ιερά Αδελφότητα για την, όπως τόνισε, με πλησμονή αγάπης υποδοχή και φιλοξενία, τους αρμοδίους για τα μέτρα τάξης, τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση των ιερών Ακολουθιών και τέλος, όλους τους προσκυνητές, τους οποίους απεκάλεσε αγαπητούς και προσφιλείς και ευχήθηκε όλους να σκέπει και προστατεύει η ευλογία του Θεού με τη μεσιτεία της Παναγίας.

Ο Σεβ. Ελασσώνος κ. Χαρίτων, προ της απολύσεως ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο Β' για την πρόσκληση και τη φιλοξενία όπως και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό για την εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια των εκδηλώσεων.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.