Κατασκήνωση της Ι.Μ.Δαδιάς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2015

Ι.Μ.Διδυμοτείχου Παρά τη δύσκολη συγκυρία λειτουργούν κανονικά και φέτος, από 1ης Ιουλίου ε.ε., με αυξημένη προσέλευση κατασκηνωτών, οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Μονής Δαδιάς, σε ένα πανέμορφο και ειδυλλιακό περιβάλλον. Οι Κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν σε τέσσερις περιόδους μέχρι το τέλος Ιουλίου και θα φιλοξενήσουν εντελώς δωρεάν, με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως, πάνω από 200 αγόρια, διαφόρων ηλικιών (μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και φοιτητές).

Τους μικρούς κατασκηνωτές της πρώτης περιόδου επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, συνοδευόμενος από το βουλευτή Έβρου Αναστ. Δημοσχάκη πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., την Κυριακή 5 του μηνός Ιουλίου. Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τα παιδιά, να τους μιλήσουν για την αξία της δραστηριότητας αυτής, να γνωρίσουν τις εθελόντριες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τη διακονία τους στην Κατασκήνωση και να συγχαρούν τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ελπιδοφόρο Λημναίο, για την άρτια φιλοξενία, και τον υπεύθυνο της περιόδου Αρχιμ. Γαβριήλ Χειμώνα με τους συνεργάτες του.

Το πρωί της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γιαννούλης Σουφλίου, όπου και κήρυξε το Θείο Λόγο.