Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας στην Ι.Μ.Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2015
Το Σάββατο 13 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε,  στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης, και συλλειτούργησε με τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο.
Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, τον συνεχάρη για την εκλογή και τη χειροτονία του εις Επίσκοπο και εξήρε και επαίνεσε τα εγνωσμένα χαρίσματά του, τα οποία αφιέρωσε στην Εκκλησία και τη διακονία του Θεού και των ανθρώπων.
Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος άγιος Κεφαλληνίας απευθυνόμενος προς το Μητροπολίτη μας, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής π. Γαβριήλ, τους υπολοίπους συλλειτουργούς Κληρικούς και στους εκκλησιαζομένους πιστούς, ανέφερε πως επιθυμούσε να τελέσει τη Θεία Λειτουργία αυτή στο Μοναστήρι διότι εκ νεότητος συνδέεται με την Ι. Μονή του Οσίου Δαυΐδ με στενότατη πνευματική σχέση, την οποία πρώτος καλλιέργησε ο μακαριστός γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, ο οποίος προείδε την πρόοδο του Σεβασμιωτάτου εν τη Εκκλησία.
Εν συνεχεία έκανε μνεία των χαρισματικών προσώπων που πλαισίωναν τον γέροντα Ιάκωβο, γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη και μοναχό Σεραφείμ κατά την περίοδο που επισκεπτόταν συχνότατα την Ι. Μονή και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την κανονική άδεια και την φιλοξενία στην Ι. Μονή.
Τέλος, οι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους και ο Ηγούμενος με τους αδελφούς της Ι. Μονής παρακάθισαν στο αρχονταρίκι και εν συνεχεία στην τράπεζα, όπου όλοι απόλαυσαν την παραδοσιακή φιλοξενία της Ι. Μονής. (φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου-Λάρισα)