Επίσκεψη μητροπολίτη Λαγκαδά στη Σχολή Ευελπίδων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2015

Ι.Μ.Λαγκαδά Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 194ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Δημητρίου Γούδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη το πρωί της Δευτέρας 8 του μηνός Ιουνίου 2015, εις το Στρατόπεδο Ράμναλη, όπου και πραγματοποίησε ομιλία, σε 4ετής σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι μέσα στα πλαίσια των λεγομένων εκπαιδευτικών τους ταξιδιών, επισκέπτονται στρατιωτικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και του Έβρου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου, παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Δημήτριος Γ. Ρέσκος, ο Διοικητής του Συντάγματος Ευελπίδων, Συνταγματάρχης Δημήτριος Ι. Τσιμπίδης,  εκπρόσωποι των Στρατιωτικών μονάδων της περιοχής του Λαγκαδά, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί καθώς και Οπλίτες.

Στην αρχή της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αφού μετέφερε τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας αναφέρθηκε, εκτενώς στην πλούσια από κάθε πλευρά, θρησκευτική και στρατιωτική συνεισφορά της περιοχής του Λαγκαδά, η οποία ξεκινάει από τον 12ο αιώνα, συμβουλεύοντας τους Ευέλπιδες να είναι και Φερέλπιδες, έχοντας πάντοτε ψυχική υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίζουν με Πίστη σταθερά την ευδόκιμη υπηρεσία, που καλούνται να υπηρετήσουν, αποφοιτώντας από μία σχολή που θεωρείται από τις καλύτερες Στρατιωτικές Σχολές του κόσμου και η οποία αποτελεί το φυτώριο εκείνο που βγάζει καθ΄ όλο το διάστημα της μακραίωνης ιστορίας της μέσα από την πολύπλευρη Στρατιωτική και Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση που παρέχει, σημαντικές προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στα γενόμενα της χώρας μας, ανταποκρινόμενοι συνεχώς με επιτυχία στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο τους, πάντοτε προς εκπλήρωση του μεγάλου προορισμού τους που είναι η υπεράσπιση του καλού και του συμφέροντος της Πατρίδος και διατηρώντας ακέραιες τις αρετές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της καρτερίας, και της πειθαρχίας, όπου εκπαιδεύονται.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Δημήτριος Γ. Ρέσκος, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του αυτή, επίδωσε τιμητική πλακέτα με το Έμβλημα της Σ.Σ.Ε., ενώ από την μεριά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, διένειμε προς όλους από μία Καινή Διαθήκη, εκδόσεως της Βιβλικής Εταιρίας. Ακολούθησε προς όλους τους παρισταμένους παρουσίαση και επίδειξη των Οπλικών Συστημάτων της Μονάδων καθώς και ξενάγηση στους χώρους του Στρατοπέδου.