" Οι Άγιοι καρποί της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2015

Ι.Μ.Λαγκαδά Την Κυριακή 07 Ιουνίου 2015, ημέρα κατά την οποία μνημονεύεται από την Αγία μας Εκκλησία και ως Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυδενδρίου Ασκού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επίδωσε το οφίκκιο του Οικονόμου, εις τον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας του Πολυδενρίου, π. Κωνσταντίνο Τζιάκα, ενώ ομίλησε και επικαίρως περί της σημερινής εορτής τονίζοντας ότι οι Άγιοι είναι οι καρποί της ελεύσεως του Αγίου Πνεύματος το οποίο αν δεν είχε κατέρθει, δεν θα υπήρχε σήμερα, ούτε Εκκλησία, ούτε Άγιοι αλλά ούτε και εμείς.

Η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει το αποτέλεσμα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην ζωή του σύμπαντος κόσμου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εορτή που τιμούνται όλοι οι Άγιοι, είναι μία  εορτή ανοιχτή για όλους και σε αυτήν έχουμε θέση όλοι. Ο καθένας από εμάς μπορεί αυτήν την θέση να την κερδίσει και να ζήσει την αιώνιο ζωή, αρκεί να πιστεύει αληθινά στον Ένα και Αληθινό Θεό.