Στο καφενείο με τον μητροπολίτη Φθιώτιδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/06/2015

Ι.Μ.Φθιώτιδος Με την παρουσία πολλών πιστών πανηγύρισε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το χωριό Αγία Τριάδα, της Λοκρίδος.

Στην εφετινή πανήγυρη ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια  έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος συνοδευόμενος από τους διακόνους του ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία, την οποία ελάμπρυνε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα.

Ο Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο χωριό και αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία τονίζοντας ότι το Άγιο Πνεύμα είναι θησαυρός επιγείων και επουρανίων αγαθών και όποιος δεν έχει αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό είναι πτωχός έστω και αν έχει κατακτήσει τον πλούτο του κόσμου όλου. Το Άγιο Πνεύμα μας χαρίζει δύναμη και φώτιση και γεμίζει την καρδιά των πιστών με όλα τα δώρα του ουρανού. Στο τέλος της ομιλίας του παρότρυνε τους πιστούς να ετοιμάζουν τόπο στην ψυχή τους για να κατασκηνώσει το Άγιο Πνεύμα και να το καλούν καθημερινά στη ζωή τους.

Κατά την διανομή του αντιδώρου ο λαός εξέφρασε τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους και τον εκάλεσε να ξαναέρθει στην ενορία τους.

Ακολούθως προσεφέρθη κέρασμα, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη και εγκάρδια συνομιλία με τους επισήμους και τους κατοίκους του χωριού.  

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης με την Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και Συμβούλους του, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος, ο τ. Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Τετριμίδας και πλήθος πιστών από το χωρίο, την ευρύτερη περιοχή και τη Λαμία.