Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/06/2015

Με κάθε λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, εορτάσθηκε η Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Σύναξη του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μητρόπολη  Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης.

 

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε.Β.Β. και Β. κ.Παύλος, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στον ανακαινιζόμενο ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ελληνικού. Μεταξύ των πιστών και ο δήμαρχος Αργυρούπολης και Ελληνικού κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος, δημοτικοί σύμβουλοι,πρόεδροι συλλόγων κ.α.

 

Ανήμερα της μεγάλης εορτής τελέσθηκε στο κατάμεστο από πλήθος πιστών  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. αρχιμανδρίτου Αλεξίου Ψωΐνου και συνιερουργούντων  κληρικών του Ιερού Ναού.

 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, βρέθηκαν από το πρωΐ στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

 

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης κ. Παύλος δεν παρέστη, καθόσον ευρισκόταν στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην τελετή ενθρόνισης του εψηφισμένου μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως