Λαμπρή υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από την Μητρόπολη Λήμνου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/05/2015

Ιωάννα Ελπίδα Διαματάρη Με την υποδοχή του Τιμίου Ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην ακριτική Λήμνο με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Μύρινας που εφέτος συμπληρώνει 150 χρόνια Λειτουργικής Ζωής και Προσφοράς.

     Στο γραφικό λιμάνι της Μύρινας με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια σύμπας ο κλήρος του νησιού και πλήθος πιστών με αισθήματα ευλάβειας και πνευματικής αγαλλίασης υποδέχθηκαν το Ιερό Κειμήλιο που κόμισαν με πλοιάριο του Λιμενικού Σώματος οι Κουτλουμουσιανοί Πατέρες μετά από έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους προς Αγιασμόν και Ευλογία του Λημνιακού Λαού. Αξίζει να σημειωθεί πως αλιευτικά σκάφη από την είσοδο του λιμανιού και ως την προβλήτα συνόδευσαν το πλοιάριο που επέβαινε το Τίμιο Ξύλο και με καπνογόνα ανήγγειλαν την άφιξη του παράλλληλα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της Μύρινας. Επίσης το οχηματαγωγό Πελαγίτης που βρισκόταν στο λιμάνι απέδωσε τιμές.

    Στην υποδοχή παρέστησαν ο βουλευτής κος Χαρ.Αθανασίου, ο Έπαρχος Λήμνου κος Ευάγ. Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κος Δημ. Μαρινάκης και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

     Στη συνέχεια δημιουργήθηκε λιτανευτική πομπή δια της σημαιοστολισμένης κεντρικής αγοράς προς τον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό υπό τους ήχους των φιλαρμονικών του Δήμου Λήμνου και της 88 Σ.ΔΙ. και με τη συμμετοχή τιμητικού αγήματος των Ενόπλων Δυνάμεων, μαθητών όλων των βαθμίδων, αντιπροσωπείας του Λυκείου των Ελληνίδων   και  εθελοντριών  του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

     Στον ανθοστόλιστο Ιερό Ναό υπεδέχθησαν το Τίμιο Ξύλο οι άρτι αφιχθέντες Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαος και Αλεξανδρουπόλεως κ.κ.Άνθιμος καθώς επίσης και ο επιχώριος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ.Ιερόθεος. Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της Πεντηκοστής χοροστατούντος του Αγίου Μεσογαίας ο οποίος μετά την απόλυση ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λήμνου για την φιλοξενία και την αγάπη του.

   Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις επτά το πρωί ως τις εννιά το βράδυ και θα λάβουν χώρα παράλληλες κοινωνικές δράσεις συλλογής φαρμάκων, τροφίμων και ενδυμάτων για τους εμπερίστατους αδελφούς μας.