Ο αρχιεπίσκοπος στην εορτή νεότητας της μητροπόλεως Θήρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2015

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών Θήρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τον επιτόπιο Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο και κληρικούς της νήσου. Οι εκπρόσωποι των Αρχών της νήσου και πλήθος Θηραίων προσήλθαν, συμπροσευχήθηκαν και έλαβαν την ευχή του Μακαριωτάτου ο Οποίος εκήρυξε και το θείο λόγο.

Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 16 Μαΐου, ο Μακαριώτατος παρευρέθη στην Εορτή Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.

 Όλα τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών, πάνω από 450 στον αριθμό, μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα έδωσαν ραντεβού για τη νέα κατηχητική περίοδο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Επιφάνιος τόνισε ότι η παρουσία του Μακαριωτάτου δηλώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο, πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη της η Εκκλησία το ποιμαντικό έργο που γίνεται από τους κληρικούς και τα λαϊκά μέλη της για τα παιδιά και τους νέους.

Ο Μακαριώτατος αφού εξήρε το έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων σε όλους τους τομείς και σε αυτόν της Νεότητας εκήρυξε την έναρξη της εορτής στο κατάμεστο από κόσμο Γυμναστήριο.

Στην εορτή η Θηραία τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ απέδωσε μαζί με τα παιδιά ένα μουσικό καλωσόρισμα στον Αρχιεπίσκοπο. Η εορτή συνεχίστηκε σε κλίμα χαράς και παιχνιδιού με αθλοπαιδιές και βραβεύσεις.