Ο μητροπολίτης Γερμανός σχολιάζει δημοσίευμά μας

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 12/05/2015

Σχολιασμός του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ για δημοσίευμα περί του Εσταυρωμένου

 

Προς τον κ. Κώστα Ζαφειρίου

ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ

ΑΘΗΝΑ

 

 Αγαπητέ μου κ. Ζαφειρίου ,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

 

Η δε δύναμις , το φως και η χαρά της Αναστάσεως να σε πλημμυρίζουν πάντοτε , μαζί με τους Αναγνώστας του ΙΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.

 

 

Αγαπητέ μου κ. Ζαφειρίου,

 

Εδιάβασα το δημοσίευμα σου της 22-4-2015 με τον τίτλον: Ο Εσταυρωμένος πιθανόν να τρομάζει τα παιδιά, και ελεηνολόγησα τις προφανώς χωρίς πίστι στην ψυχή, «ψυχολόγες» κυρίες, που γράφουν τέτοια πράγματα.

Φαίνεται ότι οι κυρίες αυτές δεν πατάνε ποτέ στην Εκκλησία ούτε τις Μεγάλες Ημέρες, ως είναι η Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Πάσχα και δεν έχουν ζήσει την συγκίνησι των μικρών παιδιών ερχόμενα με τους γονείς τους στις ολονυκτίες της Μ. Εβδομάδος, δια να ευχαριστηθούν τα ψαλσίματα, να περάσουν κάτω από τον Επιτάφιο και να χαρούν από τα βεγγαλικά του Πάσχα, καίτοι είναι αλήθεια ότι κάποιοι σαν και τις κυρίες «Ψυχολόγους», το παρακάνουν. Έρχονται το Πάσχα για φασαρία και για να μη αφήσουν εμάς να χαρούμε την Ανάστασι του Κυρίου.

 

Αγαπητέ μου κ. Ζαφειρίου ,

Με την ευκαιρία αυτή θα δημοσιοποιήσω κάτι, που μας έλεγε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ δια τον μακαριστόν πλέον και αυτόν Χαρίλαον Φλωράκη, που ήσαν ως γνωστόν συμπατριώτες: Του έλεγε ο αείμνηστος Φλωράκης · «Εγώ Σεραφείμ δεν πιστεύω, αλλά την Μ. Παρασκευή πάω στην Εκκλησία να κάνω ένα σταυρό για την Μάνα μου», που ασφαλώς από μωρό τον πήγαινε στην Εκκλησία.

Και θα τελειώσω το Σημείωμά μου αυτό με ένα περισταστικό που μας έλεγε ως Φοιτητές του ο Μεγάλος Παιδαγωγός Καθηγητής της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδωνας Καλιάφας:

Η Βασίλισσα της Αγγλίας επήγε τον Πρίγκιπα υιόν της 3 ετών σ’ ένα Μεγάλο Παιδαγωγό του Λονδίνου δια να τον διαπαιδαγωγήση.

Εκείνος της απαντά· Μεγαλειοτάτη είναι αργά.

Εκείνη του απαντά:

Μας σας είπα είναι τριών ετών.

Και ο Παιδαγωγός της απαντά·

Ναι, το άκουσα ότι είναι τριών ετών, αλλά σας επαναλαμβάνω, ότι είναι πλέον πολύ αργά.

Φαίνεται, ότι οι εν λόγω κυρίες «Ψυχολόγες», πέρασαν έξω από το Πανεπιστήμιο για να κάνουν συγκεντρώσεις υπέρ των καταληψιών ή πορείες δια να αναστατώνουν τους συνανθρώπους τους και να σπάνε τζαμαρίες καταστημάτων και δεν είχαν καιρό για χάσιμο, να μαθαίνουν δηλαδή ψυχολογία και παιδαγωγική. Το Πτυχίον τους τους το έδωκαν φαίνεται με κάποια «νομοθετική ρύθμιση» των αιωνόβιων φοιτητών ή ομοιάζουν της «Νοελαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» οι οποίοι ετοιμάζουν συλλαλητήρια στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μαίου 2015 υπέρ της χρήσης κάναβης ( Ίδε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Πύργου 27-4-2015 ).

 

Με ευχές, ευχαριστίες και εκτίμησι,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αρχείο Ειδήσεων
<Μάιος 2024>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.