Επί Κιλλίβαντος Πυροβολού Όπλου το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/05/2015

(agioritikovima.gr)

 

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Γιάννης Ζωγραφάκης

 

Την Κυριακή 10 Μάϊου ώρα 18:15 στην διασταύρωση των Λεωφ. Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου όρια Δήμων Αγίας Βαρβάρας - Χαϊδαρίου, με τιμές Αρχηγού Κράτους θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας προερχομένου από την Βενετία Ιταλίας,από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικαίας και Αγίας Βαρβάρας κ. Αλέξιο.

Επί Κιλλίβαντος Πυροβολού Όπλου το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας με Λιτανευτική πομπή, θα φθάσει στον έμπροσθεν χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας του φερώνυμου Δήμου της Αττικής, όπου θα το υποδεχθεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β', παρουσία μελών της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Θεοφιλεστάτου γενικού διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας
της Ελλάδος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Γεωργίου Καπλάνη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Αγίας Βαρβάρας με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και
του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλων προσκεκλημένων. 

Θα τελεσθεί Δοξολογία, θα ψάλλει ο Χορός Ψαλτών ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και θα μιλήσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β'.

Ώρα 21:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία και θα ψάλλουν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιούπολης.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα παραμείνει στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας μέχρι την Κυριακή 24 Μάϊου ώρα 16:00 και κατόπιν θα αναχωρήσει και θα μεταφερθεί στην πόλη του Πειραιά, όπου στην διασταύρωση των Λεωφ. Γρηγόρη Λαμπράκη και Βασ. Γεωργίου Α' Πειραιάς,
θα το υποδεχθεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Δραπετσώνας κ. Σεραφείμ.

Με Λιτανευτική πομπή θα φθάσει στον Καθεδρικό Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδας Πειραιά όπου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ώρα 18:30 με Λιτανευτική πομπή προς τον Λιμένα Πειραιά, αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από την Ελλάδα με τιμές Αρχηγού Κράτους δια πλοίου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για Βενετία Ιταλίας.


Από Δευτέρα 11 Μάϊου μέχρι Κυριακή 24 Μάϊου ημέρα αναχώρησης του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας ώρες 7:00 - 9:30 και 18:00 - 19:30, θα τελεσθούν στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας Όρθρος - Θεία Λειτουργία και Αγιασμός και Εσπερινός - Παράκληση και Ιερό Ευχέλαιο.

Την Πέμπτη 14 Μάϊου ώρα 18:00 - 19:30 στον Εσπερινό - Παράκληση, θα ψάλλουν ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πεδίου Άρεως Αθηνών με Χοράρχη τον κ. Ναούμ Ναούμ.

Στην Ιερά Αγρυπνία την Τρίτη 19 Μάϊου ώρα 21:00 θα ψάλλουν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης.

Ο Χορός ψαλτών ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με Χοράρχη τον κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη το Σάββατο 23 Μάϊου ώρα 18:00 - 19:30 θα ψάλλει στον Εσπερινό και ο Βυζαντινός Χορός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Ναούμ την Κυριακή 24 Μάϊου ώρα 7:00 - 10:30 θα ψάλλει στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την Παρασκευή 15 Μάϊου ώρα 10:00 - 12:00 μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ προς ευλογίαν των ασθενών.


Η Αγία Βαρβάρα δεν είναι μόνο προστάτης του Ελληνικού Πυροβολικού και της πόλης και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής, αλλά και η προστάτης της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,  Πυροβολικού, Πολεμικού Ναυτικού και Πυροσβεστικού Σώματος πολλών Χωρών,των πυροβολητών, των Ορυχείων  των εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο Αττικής και παλιά των εργαζομένων στο ΦΩΤΑΕΡΙΟ ( ΓΚΑΖΙ ) των πόλεων Πειραιά και Αθήνας, των ψυχορραγούντων, των πυριτιδοποιών, των ασθενών, των παρθένων, των ορφανών, των πόλεων Δράμας, Ρεθύμνου και Βενετίας  και όλης της Χώρας της Ιταλίας.