Διεθνές συνέδριο στη Νάπολη Ιταλίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/01/2012

Την Δευτέρα 16ηΙανουαρίου 2012 πραγματοποιείται Διεθνές Συνέδριο από το τμήμα Άγιος Θωμάς Ακινάτης της Θεολογικής Σχολής της Αγίας Έδρας της Νοτίου Ιταλίας με τίτλο: «..Ἐγνώκαμεν καὶ πεπιστεύκαμεν τὴν ἀγάπην…, και θέμα: Ο διάλογος μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων και η συμβολή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στα 20 χρόνια της Πατριαρχίας του».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών, συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές ιταλοί και έλληνες: ο Επίσκοπος της Casertaκ. PietroFarinaσυμφοιτητής του Πατριάρχου στη Ρώμη, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριος Γρινιεζάκης καθηγητής της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, ο κ. Βασίλειος Κουκουσάς καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο κ. Γρηγόριος Λιάντας επικ. καθηγητής της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο κ. EdoardoScognamiglioκαθηγητής της σχολής, περιφερειάρχης των Φραγκισκανών της νοτίου Ιταλίας και σύμβουλος του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την Οικογένεια και ο DonAndreaPalmieriβοηθός του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών και γραμματέας της επιτροπής για τον θεολογικό διάλογο μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων.

Μήνυμα θα αποστείλει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ κ. Βαρθολομαίος.

Μεταξύ των προσκεκλημἐνων, εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Γενναδίου, είναι οι εκπρόσωποι από όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες της Ιταλίας, οι πρέσβεις και οι πρόξενοι της Ελλάδος, της Τουρκίας, της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγία Έδρα τη Ρώμη και τη Νάπολη, αλλά και οι πρέσβεις όλων των βαλκανικών χωρών και της Ρωσίας, οι ελληνικές κοινότητες της Νάπολης, η ομοσπονδία των ελληνικών κοινοτήτων της Ιταλίας, καθολικές μοναστικές αδελφότητες και εκπρόσωποι όλων των Θεολογικών Σχολών και Πανεπιστημίων της Αγίας Έδρας.

 

   ΝΑΠΟΛΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ