Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ευλόγησε το κουρμπάνι

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/01/2012

Με σύμμαχο τον καιρό το Διδυμότειχο γιόρτασε την μνήμη του πολιούχου του Αγίου Αθανασίου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Μητροπολιτικός Ναός στο Κάστρο.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ε.ε., ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο επί του θέματος «Ἀθανάσιον ἐπαινῶν, τήν ἀρετήν ἐπαινέσομαι» (Γρηγ. Θεολόγου, Ἐπιμνημόσυνος). Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή και λιτανεύθηκε η παλαιά και θαυματουργός εικόνα του αγίου, με απόληξη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας»

Ακολουθώντας το έθιμο, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κουρμπάνι στη συνοικεία των Ψαράδων, οι οποίοι και επιμελούνται τα της πιστής τήρησης του εθίμου. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προσήλθαν ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Χρήστος Χαλκίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Γεώργιος Σαλαμάγκας, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.