Άριστη η σχέση της ΕΛ.ΑΣ με την Εκκλησία - Ιερώνυμος:"Υπουργός σημαίνει υπηρέτης"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/01/2012

Μήνυμα σε "όσους περιμένουν λύση της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας, μέσω δανείων από το εξωτερικό, μνημονίων και διεθνών οργανισμών" έστειλε σήμερα ο Μακαριώτατος στην ομιλία του στους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. "Αυτός που θέλει  να γίνει πρώτος πρέπει να διακονεί», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος τονίζοντας ότι: «υπουργός σημαίνει υπηρέτης».
 Ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου Πανοσ. Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου και τον Γενικό Διευθυντή της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τους υποδέχθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μπάλης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Σταύρακας και ο Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριος Κιούλος.

Ο Μακαριώτατος είχε κατ΄ ιδίαν συνομιλία με την ηγεσία και τη Διοίκηση για τη λειτουργία της Σχολής και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και την εκπαίδευση των δοκίμων υπαστυνόμων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του και εξήρε το έργο της «Αποστολής», καθώς με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Οργανισμού πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Μακαριωτάτου.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η παρουσία του Μακαριωτάτου "επιβεβαιώνει με τον πιο ισχυρό τρόπο τη διαχρονικά άριστη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της με την Εκκλησία».