Η υπόθεση του Γέροντα Εφραίμ στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/01/2012

Με τη σύλληψη και φυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, στις φυλακές Κορυδαλλού, θα ασχοληθεί αύριο σύμφωνα με πληροφορίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ιεράρχες στη σημερινή συνεδρίαση πρότειναν στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να εκδοθεί από την ΔΙΣ κάποιο ανακοινωθέν, κάποιο μήνυμα και ο αρχιεπίσκοπος επιφυλάχθηκε να μελετήσει την πρόταση και να απαντήσει αύριο. Το αν θα υπάρξει ανακοινωθέν ή κάποια σχετική αναφορά στο Δελτίο Τύπου, θα το δούμε αύριο Τετάρτη.

Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και εκπρόσωποι της ΔΙΣ θα επισκεφθούν τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου «κατά την συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την Πολιτεία, το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και τις προνοιακές δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και προτάσεις για την ουσιαστική βοήθεια των οικονομικώς πληγέντων οικογενειών και ατόμων.

Στην συνάντηση αυτή η Εκκλησία θα εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της για την οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικογένειας, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις μειώσεις των εσόδων της κατ’ αναλογία με τις συνεχείς αυξήσεις των φόρων.»