Εθιμοτυπική επίσκεψη του μητροπολίτη Διδυμοτείχου στον Θεσσαλονίκης και τον Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/01/2012

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης συναντήθηκαν την Κυριάκη, 8 Ιανουαρίου 2012, οι απόδημοι των επαρχιών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου που ζούν και δραστηροποιούνται στη Θεσσαλονίκη με τον Επίσκοπο της ιδιαίτερης πατρίδας τους, Σεβ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.  Ειδικώτερα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ιπποδρομίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Εντευκτήριο του Ναού έκοψε τη Βασιλόπιττα των Συλλόγων των αποδήμων στη Θεσσαλονίκη Βορειοεβρειτών. Μετά από προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Διδυμοτειχιτών «Το Κάστρο» κ. Γεωργ. Γκιρτζημανάκη, ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα και κάλεσε όλους να μην ξεχνούν τον τόπο τους, που το χώμα του είναι ποτισμένο με το αίμα των μαρτύρων της πίστης μας και τον τίμιο ιδρώτα των προγόνων μας. Ανέπτυξε παράλληλα το έργο της τοπικής μας  Εκκλησίας και την ολόθυμη πρόθεσή του να είναι συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους κατοίκους και να αναδείξη την ευρύτερη περιοχή του Βορείου Έβρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής Έβρου κα Τσιαούση, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών κ. Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορεστιαδιτών κ. Χατζηαντωνίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σουφλιωτών κ. Φούσκας και πλήθος κόσμου, οι οποίοι με ενθουσιασμό και ζεστασιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο γι' αυτό το άνοιγμα της τοπικής Εκκλησίας προς τους αποδήμους Βορειοεβρίτες.

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στη Θεσσαλονίκη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκής κ. Άνθιμο και τον άγοντα τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη.