Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Βόλο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2012

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια θα εορταστεί και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, την Πέμπτη 5/1, παραμονή της εορτής, σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας, στις 5 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και ακολούθως, στις 6 π.μ. οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων. Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στη συνέχεια οι Ιερείς θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.

 

Το απόγευμα της παραμονής των Θεοφανείων, στις 6.30, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πορταριάς.

 

Ανήμερα της εορτής, στις 7 π.μ. θα ξεκινήσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία. Στις 10.30 θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Αμέσως μετά θα εκκινήσει η Λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των  υδάτων.

 

Η σύναξη του Τιμίου Προδρόμου

 

Το Σάββατο 7/1 η Εκκλησία μας εορτάζει την Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςθα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αγιάς. Το απόγευμα στις 4 ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, όπου θα τελέσει την ρασοφορία νέας Μοναχής. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου