Συνάντηση Επιταφίων στο ΝΙΜΤΣ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/04/2015

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Μετοχικού ταμείου Στρατού συμβαίνει κάθε χρόνο απο την ημέρα που ανέλαβε το γραφείο του στρατιωτικού Ιερέα ο πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. Δημήτριος Ζώρζος συνάντηση και κοινή πορεία δύο επιταφίων με πιστούς από δύο διαφορετικές εθνικότητες, διαφορετικές γλώσσες, που τους ενώνει άρρηκτα και αδιάσπαστα η πίστη στον ταφέντα και Αναστάντα Κύριό μας.Τελείται ο επιτάφιος θρήνος στον Άγιο Ιωάννη του ΝΙΜΤΣ στον περίτεχνα ανθοστολισμένο απο γαρδένιες, τριαντάφυλλα, κ.α εδώ και δώδεκα χρόνια από τον π. Δημήτριο.

 

Τιμητική φρουρά λεβεντόκορμων στρατιωτών πλαισιώνουν τις δύο πλευρές του επιταφίου ενώ τιμητικό απόσπασμα συνοδεύει κατά την έξοδο αρχικά προς την βόρεια πλευρά εκεί που υπάρχει ο δεύτερος ιερός ναός της Αγίας Όλγας που από αρκετών ετών έχει παραχωρηθεί στην Αραβορθόδοξη κοινότητα των Αθηνών για την εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Οι Λευίτες των ιερών ναών, η ηγεσία του Νοσοκομείου,  οι χορωδίες, με την συμμετοχή των πιστών περιάγουν όλο το νοσοκομείο για να δώσουν στους ασθενείς την ευκαιρία, σε όσους βέβαια μπορούν να παρακολουθήσουν τους επιταφίους από μπαλκονόπορτες και από τα παράθυρα και μαζί με τους οικείους τους να πρσευχηθούν για την αποκατάσταση της υγείας τους.
Καθ όλη τη διάρκεια της περιφοράς ψάλλονται τα εγκώμια εναλλάξ στα ελληνικά και Αραβικά το ίδιο και οι δεήσεις του Στρατιωτικού Ιερέα Αρχιμ. Δημητρίου και του πρεσβυτέρου π. Παντελεήμονος με αντιφώνηση Κύριε ελέησον και Γιάρα  Μπούραχαμ Οι  δυο επιτάφιοι διαχωρίζονται μπροστά στον Άγιο Ιωάννη μετά από κοινή δέηση ομιλία του π. Δημητρίου και ανταλλαγή ευχών.