"Έπεσε" εν ώρα καθήκοντος

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/04/2015

 

Ι.Μ.Κορίνθου Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου η είδηση του χαμού του προσφιλούς σε όλους κληρικού π. Θωμά Δασκαλάκη κατά την διάρκεια της Ακολουθίας των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας, το βράδυ της Μεγ. Πέμπτης, 9 Απριλίου 2015. Συγκεκριμένα, αφού είχε ολοκληρώσει την Λιτάνευση του Εσταυρωμένου Κυρίου μας και επιστρέφοντας στο Ιερό για την συνέχιση της Ακολουθίας, σωριάσθηκε στο πάτωμα μπροστά από την Ωραία Πύλη προλαβαίνοντας μονάχα να ψελλίσει «Παναγιά μου». Το εκκλησίασμα εμβρόντητο παρακολούθησε τον εφημέριό του να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους και παρά τις ταχύτατες ενέργειές τους στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και στην διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πιστοποιηθεί ο θάνατός του. 

Ο π. Θωμάς αποτελούσε πρότυπο κληρικού καθώς ήταν πολύτεκνος οικογενειάρχης, πατέρας 6 τέκνων, διακρίνονταν για τις γνώσεις του στο Τυπικό της Εκκλησίας μας και στα λειτουργικά της Θείας Λατρείας και υπηρέτησε με ζήλο επί 45 έτη σε νευραλγικές θέσεις της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Σολυγείας, Γραμματεύς και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πνευματικός, διατηρούσε άδεια να κηρύττει τον Θείο λόγο και προϊστάμενος του Ι. Ενοριακού Ναού Αγ. Δημητρίου Εξαμιλίων.

Σήμερα, Μ. Παρασκευή, αμέσως μετά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στον Ι. Ναό, που εξέπνευσε ο π. Θωμάς και ετέλεσε τρισάγιο παρουσία των οικείων του και συμπροσευχομένων πιστών.

Την νεκρώσιμο ακολουθία του θα τελέσει ο Ποιμενάρχης μας συνεπικουρούμενος από ιερείς της Ι. Μητροπόλεώς μας, στον Ι. Ναό που εφημέρευε, τον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Εξαμιλίων, το Μεγ. Σάββατο 11 Απριλίου 2015, ώρα 12:00. Το γεγονός ότι ο Σωτήρας όλων μας Χριστός επέλεξε να τον πάρει κοντά Του την ημέρα της Σταυρώσεώς Του, αποτελεί κατά τα ανθρώπινα μέτρα απόδειξη, ότι ο αγαπητός σε όλους μας π. Θωμάς θα λάβει τον «Καλόν Παράδεισο».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ