Τις φυλακές της Μαγνησίας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/12/2011

Τις φυλακές Κασσαβετείας και τις Δικαστικές φυλακές Βόλου επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους κρατουμένους και το προσωπικό, να μοιράσει εόρτια δώρα και να ευχηθεί για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων. Τον κ. Ιγνάτιο συνόδευε κλιμάκιο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα. 

Στις Φυλακές Κασσαβετείας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε η χορωδία των εθελοντριών κυριών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ελπίδα που χαράζει στις καρδιές η Γέννηση του Χριστού, την οποία ευχήθηκε να μην απολέσουν ποτέ οι κρατούμενοι. Συνεχάρη δε την Δ/ντρια, την Κοινωνική Λειτουργό και το προσωπικό των φυλακών για το έργο που επιτελούν και επαίνεσε τον Σύλλογο «Ο Εσταυρωμένος» για την πολύχρονη και ευλογημένη δράση του στον χώρο των φυλακών. 

Στις Δικαστικές Φυλακές Βόλου τα παιδιά που κρατούνται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με θεατρικά δρώμενα και ποιήματα. Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στα κρατούμενα παιδιά, επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Μέσα από τα κείμενά σας καταλαβαίνω τον πόνο της φυλακής, αλλά και την ελπίδα που υπάρχει μέσα σας. Αυτή την ελπίδα γιορτάζουμε τούτες τις μέρες. Την μόνη ελπίδα για τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που ζει το γεγονός ότι ο Θεός γίνεται κι Αυτός άνθρωπος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο γεγονός στην ανθρωπότητα. Σημαδεύει την ιστορία των ανθρώπων … Αυτό που βγαίνει μέσα από τα κείμενα, είναι το δάκρυ και η μετάνοια. Μετάνοια σημαίνει αλλάζω νου, αλλάζω ζωή. Αυτό έφερε ο Χριστός στους ανθρώπους. Μάς έδωσε τη δύναμη να αλλάξουμε ζωή...». Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος εκθείασε την λειτουργία των σχολείων μέσα στις φυλακές, την οποία χαρακτήρισε «την πιο σημαντική δράση μέσα στις φυλακές».

Αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί στις 10 π.μ. το Γηροκομείο Βόλου και στις 11 π.μ. το Νοσοκομείο της πόλης. 

Εκ του Γραφείου Τύπου