Εκκλησία- Πολιτεία, μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/12/2011

Απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για το ρόλο και τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης, αντάλλαξαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, στη σημερινή τους συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Δήμας, συζήτησαν για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, «δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή».

Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος της Εκκλησίας και η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Διαβεβαίωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητάς του θα είναι αρωγοί», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντησή του με τον κ. Δήμα, συμπληρώνοντας ότι είχαν μια ουσιαστική συζήτηση. «Μόλις επέστρεψα από την Κύπρο και συζητήσαμε για τα θέματα των Χριστιανών στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και για τα θέματα των προβλημάτων λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. (φωτο Χρ. Μπόνης)