Η εορτή των Αγίων προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2011

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, το Πυροσβεστικό Σώμα εόρτασε με κάθε λαμπρότητα  την μνήμη των προστατών του Αγίων, Δανιήλ του Προφήτου και των  Τριών εν Καμίνω  Παίδων στην Τρίπολη.Την Παρασκευή το εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ανήμερα της Εορτής, το πρωί  του Σαββάτου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και εν συνεχεία Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας  & Κυνουρίας  κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Οι ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις   στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, έλαβαν χώρα   στον Μητροπολιτικό Ιερό  Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Σύσσωμο συμμετείχε το σώμα της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των προστατών Αγίων του,  Αξιωματική Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες, πολιτικό προσωπικό, συνταξιούχοι του Σώματος    εθελοντές, τοπικοί Άρχοντες   και  ο φιλόχριστος λαός  της Πόλεως μας, προσήλθαν και συμμετείχαν στην εορτή των Αγίων,   λαμβάνοντας παράλληλα  την ευλογία του Θεού, με  τις πρεσβείες των  εορταζομένων Αγίων μας  Δανιήλ του Προφήτου και των Τριών Αγίων Παίδων, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ. (π.Ιωάννης Σουρλίγγας)