Κοντά στη Νεολαία η μητρόπολη Φθιώτιδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2011

Το Σάββατο 17  Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ετήσιο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας. Το κεντρικό θέμα περιστράφηκε γύρω από τον πολύ ενδιαφέροντα άξονα «Εκκλησία και Πατρίδα». Ως βασικός ομιλητής είχε προσκληθεί από τον Σεβασμιώ­τα­το Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο ο πολυγραφώτατος συγγραφέας και αρθρο­γράφος κ. Κωνσταντίνος Ι. Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμονας και συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου και  Αρχισυντάκτης του Περιοδικού «Εκκλησία». 

Το Συ­νέδριο, το οποίο παρακολούθησαν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι πολλοί νέοι από όλα τα σημεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ξεκίνησε με προ­σευ­χή. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μη­τρο­πολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον ελλογι­μώ­τα­το Ομιλητή για την αποδοχή της πρόσκλησής του να έρθει στη Λαμία, ανα­φέρθη­κε στην επιλογή του θέματος του Συνεδρίου, το οποίο συμπίπτει με το βασικό θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένο και το ημερολόγιο τσέπης 2012 της Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθως αναφέρθηκε στην Οικου­με­νι­κό­τητα της Εκκλησίας σε αντιπαραβολή με τα αρνητικά της Παγκο­σμιοποιήσεως και της νέας Εποχής.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο κ. Χολέβας ο οποίος με σαφήνεια, με ωραίο και εύληπτο τρόπο αλλά και με βαθειά τεκμηρίωση, αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ορθόδοξου Εκκλησίας και της Ελλάδος.

Στη συνέχεια δόθηκε ευκαιρία να διατυπωθούν ερωτήσεις και να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις από τον ομιλητή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα ντουέτο μαθητών του 2ουλυκείου την Κατερίνα και τον Φώτη Μούρτο, οι οποίοι απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία σύγχρονα νεανικά τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος παρατέθηκε πλούσια δεξίωση από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει προσωπικά με πολλούς νέους και να ακούσει τους προβληματισμούς τους.  

Στο δεύτερο μέρος η συζήτηση συνεχίστηκε με ερωτήματα των νέων  προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον ομιλητή από τους οποίους λάμβαναν κατά περίπτωση τις  κατάλληλες απαντήσεις. Στο τέλος δόθηκε σε όλους τους συνέδρους φάκελος με βιβλία και άλλο έντυπο υλικό.

Το συνέδριο έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ευχή να ξανασυναντηθούν όλοι μαζί και σε άλλες νεανικές ευκαιρίες που θα οργανώσει στο μέλλον η Ιερά  Μητρόπολή μας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ