Εκδήλωση από την εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/12/2011

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως με ομόφωνη απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της και θέλοντας να τιμήσει πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ιστορία της, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, τίμησε τον πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντα εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Μανταδάκη και την σύζυγο του Πρεσβυτέρα Μαρίκα Μανταδάκη, τον απερχόμενο πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Μιχαήλ Κλίγκερ και τον πρώην Δήμαρχο Ηλιουπόλεως Ιωάννη Αναγνώστου.


Τους τιμώμενους παρουσίασε, αμέσως μετά τον Εσπερινό, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου καί διάβασε χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου αναφερόμενο στον εκ της επαρχίας του προελθόντα Πρωτοπρεσβύτερο.

Γιά τους τιμώμενους μίλησαν ο Μητροπολίτης Βελστίνου, εκπροσωπόντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Σεφτελής, ως εκ προσώπου του Δημάρχου Ηλιουπόλεως, ενώ για τον π. Σπυρίδωνα μίλησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Βασιλάκης και ο Οικονόμος Παναγιώτης Κούκουνας, εκ των πνευματικών αναστημάτων του τιμωμένου.


Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα και ο εκ των εφημερίων Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Βασιλάκης περικόσμησε με το Μετάλλιο Τιμής της ενορίας την Πρεσβυτέρα στην οποία τον έπαινο επέδωσε η Αντιπρόεδρος του Φιλόπτωχου της Ενορίας κα Αγγελική Βλαχάκη. Τον Πρέσβη περικόσμησε με το Μετάλλιο ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Σεφτελής και τον έπαινο τού επέδωσε η γραμματέας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Σταματία Κατζουράκη, ενώ τον πρώην Δήμαρχο περικόσμησε με το Μετάλλιο ο αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Γεώργιος Βασταρούχας και τον έπαινο επέδωσε ο ταμίας του Γεώργιος Παπαδόπουλος. Οι τιμηθέντες συγκινημένοι ευχαρίστησαν ένας έκαστος για την τιμή.

Εν συνεχεία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ναού ο Πρέσβης έκανε τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών με θέμα «Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενα από την UNESCO στην Πολωνία».


Κατόπιν ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός έκαμε την ονοματοδοσία της αιθούσης δεξιώσεων του Ναού, ως αίθουσα «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης» και ακολούθησαν παρουσίαση χορευτικού προγράμματος με ζωντανή μουσική από τον Σύλλογο Κρητών Ηλιουπόλεως και δεξίωση με κρητικά παραδοσιακά κεράσματα.

 

Στις εκδηλώσεις εκτός των εφημερίων του Ναού παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Αρκάδιος Ραζνύ, ο Οικονόμος Παναγιώτης Κούκουνας, οι Διάκονοι Νεόφυτος Δοντάς, Δαμασκηνός Φυλακτός και Αλέξανδρος Κορέτσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. 

Την επομένη τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τους εφημερίους του Ναού και εν συνεχεία παρατέθηκε γεύμα από το Ενοριακό Φιλόπτωχο προς τιμή του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος, στο οποίο παρακάθισε ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλειος Βαλασόπουλος.

Το τμήμα Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως