Ι. Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού:Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση μαθητών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

 Αγαπητοί μας Εκπαιδευτικοί,

Τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, όλοι μας δοκιμαζόμαστε καθημερινά. Ό,τι και να συμβαίνει, όπως και να συμβαίνει και για όσο χρόνο κι αν συμβαίνει, κάποια πράγματα δεν διαπραγματεύονται, αλλά κυρίως δεν «κουρεύονται».

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο κοινωνικής συναντίληψης και φιλανθρωπίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, επιβάλλεται να προστεθεί ακόμη μια δράση, η οποία όμως χρειάζεται κυρίως την αρωγή σας.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανέχειας, σε διάφορα σχολεία της χώρας μας μαθητές και μαθήτριες σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση δεν μπορούν να προσηλωθούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους και τα παιδιά μας καταλαβαίνουν πολύ καλά. Μάλιστα δε, παρατηρήθηκαν (σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. και μαρτυρίες δασκάλων και παιδιών) μέχρι και φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε λιποθυμίες!!! Όμως αυτά τα απαράδεκτα για πολιτισμένους ανθρώπους φαινόμενα στον 21ο αιώνα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΙΖΑ τους.

Όπως αποδεικνύεται, φύσει και θέσει αρμόδιοι να επισημάνουν αυτά τα φαινόμενα –δάσκαλοι, με την πραγματική έννοια του όρου- είστε εσείς.

Αυτό που σας ζητούμε τούτη τη στιγμή –παραμονές των μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης- είναι απλό, αλλά τόσο πολύτιμο: κάθε φαινόμενο μαθητή ή μαθήτριας σε μεγάλη ανέχεια, ακόμη και υποψία τέτοιας κατάστασης, που κυριολεκτικά αμαυρώνει τον πολιτισμό μας αλλά και την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, μπορείτε να το αναφέρετε στον  Ιερό  Ναό μας και ειδικά στον αρμόδιο για την κοινωνική μέριμνα Ιερέα π. Ιωάννη Καλογερόπουλο, εφημέριο του Ι. Ναού Φανερωμένης Χολαργού (τηλ: 69 44.81 82 79. και 210 65 40 208), προκειμένου να επιληφθούμε άμεσα, ουσιαστικά και με διάθεση αληθινής αγάπης.

Η Ενορία μας με τη συμπαράστασή σας, αλλά και με διακριτικότητα και σεβασμό στο τεράστιο πρόβλημα κάθε τέτοιας οικογένειας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων που λειτουργεί επί της οδού Βουτσινά 92,  δίπλα από τον Ιερό Ναό μας, μπορεί να προσφέρει, να ενισχύσει και να συνδράμει, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα υλικά εφόδια σε τρόφιμα, ρουχισμό, υποδήματα κ.ά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μοιραστούμε το πρόβλημα για να μπορέσουμε τελικά να το επιλύσουμε.

Ευελπιστώντας στην αμέριστη συμπαράστασή σας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που αποτελούν ντροπή για την κοινωνία μας, αναμένοντας την με ευαισθησία ανταπόκρισή σας, προσεύχομαι και εύχομαι όλα αυτά τα  γεγονότα να μην επεκταθούν και να μην κρατήσουν για πολύ ακόμη!

Σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και οικογενειακή χαρά και ευτυχία. Ο Νεογέννητος Κύριος να ευλογεί πάντοτε τη ζωή σας και τις φιλότιμες προσπάθειές σας.

Σας ευχαριστώ! Καλές γιορτές!