Χειροτονία Πρεσβυτέρου, νέου Διακόνου και κουρά Μοναχού στη Μητρόπολη Μαντινείας-φωτογραφίες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/12/2011

Την Κυριακή  11  Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  εν μέσω πολλών Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως και λοιπών φιλοξενουμένων από άλλες  Εκκλησιαστικές Επαρχίες,  με την αρωγή καλλικέλαδων  Ιεροψαλτών και  μεγάλου αριθμού εκκλησιάσματος, τοπικών Αρχόντων, φίλων και προσκυνητών  της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Αρτοκωστάς Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Όρθρο και Προεξήρχε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Σεβασμίας Ιεράς  Μονής.

 Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας  τέλεσε την  ακολουθία της Χειροτονίας  εις Πρεσβύτερον  του Διακόνου π. Δημητρίου Καρακώστα, ο οποίος και θα τοποθετηθεί ως κανονικός Εφημέριος της Ενορίας Προφ. Ηλιού Δάφνης -  Μανιατίου Μαντινείας, εν συνεχεία χειροτόνησε τον  ευλαβέστατον  Μοναχό της Μονής Παϊσιο,  στον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης, ενώ στο  τέλος  της Θείας Λειτουργίας έκειρε σε Μοναχό τον Δόκιμο της Μονής  Σταμάτιον  Μαυρογιάννη εις τον οποίον έδωσε το Μοναχικόν όνομα «Βησσαρίωνας ». 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.  Αλέξανδρος,  αφού αναφέρθηκε στις αρχές του Μοναχισμού και της Διακονίας των Κληρικών στον Κόσμο,  ιδιαιτέρως αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε,  η οποία και  αποτελεί την αληθινά και μεγαλειώδη  « Μάχη της  Εκκλησίας για την Σωτηρία των Χριστιανών μας », τόνισε απευθυνόμενος προς τον νέους Κληρικούς και Μοναχούς  της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι:  « Ο Θεός απεκάλυψε το Θέλημά Του προς  εσάς,  τους νεοσσούς της Τοπικής μας Εκκλησίας, τους συνεχιστές του Θεάρεστου έργου  και τους Φύλακας της Εκκλησιαστικής