Χειροτονία Ιερομονάχου και χειροθεσία 17χρονου Αναγνώστου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/12/2011

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και πριν το Αποστολικό ανάγνωσμα, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον 17χρονο μαθητή της Β΄ Λυκείου κ. Γεώργιο Γαϊτανάρο, στέλεχος των Κατασκηνώσεων και της Χορωδίας-Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως και υιό των θεολόγων Μαρίας και Ιωάννου, συνεργάτου του Μητροπολίτου στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς περί του βαθμού του Αναγνώστου και προέτρεψε όλους να μελετούν τον Λόγο του Θεού.

Μετά τον Χερουβικό Ύμνο χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου ο εκ Σκοπέλου Διάκονος π. Ρηγίνος Νομικός, πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, αδελφός της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος διηκόνησε έως σήμερα στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου και μετά την χειροτονία του θα υπηρετήσει στην Ενορία Αγίου Νικολάου Λουτρακίου Σκοπέλου, εις διαδοχήν του καλού Ιερέως π. Νικολάου Σκιαθίτη, ο οποίος μετετέθη στην Ενορία Αγίων Αναργύρων Κλήματος-Έληος Σκοπέλου.

Στην ομιλία του ο π. Ρηγίνος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και την στήριξή του, παρακαλώντας τον να μην τον λησμονεί ποτέ στις προσευχές του.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής (παραβολή του Μεγάλου Δείπνου – Λουκ. 14, 16-24), κάλεσε το νέο Ιερέα να μην ραθυμήσει ποτέ να καλεί συνεχώς τους χριστιανούς στο Δείπνο της Ευχαριστίας που παραθέτει ο Θεός, βγαίνοντας ακόμη «και εις τας οδούς και τας ρύμας», ώστε να γεμισθεί ο Οίκος του Θεού, ενώ κάλεσε όλους τους χριστιανούς να μην αφήνουν στα αζήτητα αυτή την κλήση του Θεού προφασιζόμενοι διάφορες προφάσεις.

Οι ευλαβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Σκοπελίτες με προεξάρχοντα τον Αρχιμ. π. Αλέξιο Παπασταμούλο, πλησίον του οποίου διηκόνησε ο π. Ρηγίνος στη Γλώσσα, βροντοφώναξαν το «Άξιος» για τον π. Ρηγίνο, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του προς την Εκκλησία, το εκκλησιαστικό φρόνημα και το λειτουργικό του ήθος.

Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM), οποίος ιδιαιτέρως στη Γλώσσα και το Λουτράκι ακούγεται από πολλά μέλη της κατά Βορείους Σποράδας Εκκλησίας του Χριστού. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη μας οι παρακάτω Λατρευτικές Συνάξεις και επίκαιρες Εκδηλώσεις:

1.      Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, Εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, αφιερωμένη στην Εικονογραφία των Χριστουγέννων, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλούν επίκαιροι ύμνοι και θα αναγνωσθούν σχετικά ποιήματα, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός μας, Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Ευσταθίου, θα ομιλήσει με θέμα: «Ερμηνεία της Εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού».

2.      Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. και στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Νήφων Συριανός, Ιερ. Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος. 

Επ’ ευκαιρία θα εκφρασθούν συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Χορωδίας, οι οποίοι επέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας κατά το τρέχον έτος 2011, συμπλήρωσαν δεκαετή συμμετοχή στη Χορωδία η διακρίθηκαν σε άλλους τομείς.

3.      Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ., στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Χαλκίδος, θα λάβει χώρα εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προς τιμήν των γερόντων, κατά την διάρκεια της οποίας το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Τοπικού Διαμερίσματος Βασιλικού του Δήμου Χαλκιδέων, θα παρουσιάσει πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών.

4.      Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο οικογενείας κ. Αγγέλου Πνευματικού - ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως), η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επικαίρους Ύμνους και Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου.

5.      Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της Πόλεώς μας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ