Ο αρχιεπίσκοπος στα Τρίκαλα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/03/2015

trikalaVoice.gr  Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα προεξάρχει των εκδηλώσεων της εικοσαετίας από της θεμελιώσεως του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος, το διήμερο 9-10 Μαΐου. Θα τον συνοδεύει πλειάδα Αρχιερέων.

Φέτος συμπληρώνεται 20 έτη από της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, του Ναού που είναι αφιερωμένος στον Πολιούχο Άγιο της πόλεως και επαρχίας ταύτης, και ο οποίος ανεγέρθη εκ βάθρων χάρη στις προσπάθειες των Εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών των Τρικάλων.

Η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος τιμάται στην πόλη των Τρικάλων κάθε χρόνο την Κυριακή της Σαμαρείτιδος και φέτος θα είναι ιδιαίτερα λαμπρές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  των λατρευτικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα τον συνοδεύει μια πλειάδα Αρχιερέων, ήτοι οι Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας). Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 9 Μαΐου θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, από την Ιερά Μονή Δουσίκου, της οποίας ο Ίδιος ο υπήρξε ιδρυτής, θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στους δρόμους της πόλης, ενώ ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 10 Μαΐου θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.