Της Σταυροπροσκυνήσεως στα Σπάτα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/03/2015

Με την ευκαιρία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, από την Παρασκευή 13 Μαρτίουκαι όλη την Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα θα εκτεθεί σε προσκύνηση ένα ιερό κειμήλιο, πολύτιμος πνευματικός θησαυρός του Ιερού Προσκυνήματος, ο καινούργιος Ξυλόγλυπτος Σταυρός του, ο οποίος φέρει εμφυτευμένο ικανό τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, το οποίο εδωρήθη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικήςαπό τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, ενώ στη βάση του υπάρχει ευμεγέθης λίθος εκ του βράχου του Ιερού Γολγοθά, προσφορά του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄.

 

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 15 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Νικόλαος θα χοροστατήσει στον Όρθρο, θα προεξάρχει στη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει επικαίρως.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6:30μ.μ., ο Σεβ. Ποιμενάρχηςθα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στο τέλος του οποίου θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, με θέμα: "Τα άγια, άχραντα και αμώμητα χέρια του Χριστού".

Στο πλαίσιο του τριημέρου της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, θα λειτουργήσει Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου στην αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος και με την ευθύνη των εκδόσεων «Εν πλω», από την Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου ε.ε.