Τί είπε ο π. Σταύρος Κοφινάς στους νέους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/03/2015

Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 το απόγευμα τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και η εσπέρια ακολουθία της εορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη Σεβαστεία λίμνη αναιρεθέντων, εορτή που πανηγυρίζεται κάθε χρόνο στο Μητροπολιτικό μας Ναό, καθώς σε ειδικό προσκυνητάρι φυλάσσεται η τιμία κάρα ενός εξ αυτών, του αγίου μάρτυρος Νικολάου. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τον Εσπερινό στο τέλος του οποίου ωμίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Κοφινάς, γνωστός θεολόγος και ψυχοθεραπευτής, ο οποίος είναι συντονιστής του Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Ο π. Σταύρος ανέπτυξε την ομιλία του που είχε ως θέμα «Αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της ζωής μας», στην οποία αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου, καθώς σύμφωνα με το παλαιό τυπικό της Εκκλησίας μας η Γ’ Εβδομάδα των Νηστειών ήταν αφιερωμένη στον άσωτο υιό, όπως μαρτυρούν και τα τροπάρια των καθημερινών ακολουθιών. Ο π. Σταύρος παρουσίασε με γλαφυρότητα λόγου την παραβολή του Ασώτου μεταφέροντάς την στη σημερινή μας εποχή και αναφέρθηκε στις ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί ο κόσμος ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και πως αυτές τελικά καταλήγουν σε τραγικά αδιέξοδα, αδιέξοδα ικανά να μας κρατήσουν μακριά από τη στοργική αγκαλιά του Θεού-πατέρα που πάντα αναμένει την επιστροφή μας σ’ Αυτόν και τη μετάνοιά μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο π. Σταύρος μίλησε σε σύναξη εβδομήντα και πλέον νέων που πραγματοποιήθηκε σε παρακείμενη του Μητροπολιτικού Ναού αίθουσα.