Ο αρχιεπίσκοπος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και το "Τάμα του Έθνους"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/02/2015

Σύμφωνα με πληροφορίες του "ierovima.gr" ο  μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στα μέσα Φεβρουαρίου απέστειλε επιστολή στο Σωματείο «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» -την οποία και κοινοποίησε προς τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο-σύμφωνα με την οποία «θα ήταν τιμή του να  εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους εντός των ορίων της Μητροπόλεώς του».

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

«Σε προσωπική επικοινωνία που είχα πρόσφατα με τον Μακαριώτατο, μού διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον του για το όλο θέμα και μου είπε ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Έχω την εντύπωση πως εάν δεν σεβασθούμε και εμπιστευθούμε την κρίση του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου δεν θα είμαστε σε σωστό δρόμο»

 

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, σύμφωνα πάντα με το "ierovima", ο μητροπολίτης Μεσογαίας αναφέρει τα εξής:

 

“Εάν δεν καταστεί εφικτό να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους σε χώρο εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εγώ θα θεωρούσα τιμή μου να εκπληρωθεί αυτό το ιερό όραμα όλων των γνησίων Ελλήνων στην είσοδο της χώρας από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθήνας, σε περίβλεπτο χώρο πλησίον της Αττικής Οδού, στα γεωγραφικά όρια Κορωπίου, Παιανίας, Σπάτων ή Παλλήνης. Δεν γνωρίζω βέβαια αν θα εξευρεθεί το κατάλληλο οικόπεδο, κάτι τέτοιο όμως, μπορώ να καταλάβω ότι ως προς το εκκλησιαστικό του μέρος ακουμπά στην ευθύνη μου ως Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής”.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αποφάσεις της ΔΙΣ (8-6-12 και 14-5-13), στις 25 Μαρτίου 2021, κατά την 200ή επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Τάματος του Κολοκοτρώνη. Δηλαδή τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Πανελληνίου Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους, μιας νέας Αγίας Σοφίας. Για την κατασκευή του έργου η Πολιτεία δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ το 20% των εσόδων του Π.Π.Τ.Ε θα κατατίθενται στον Κρατικό Προϋπολογισμό.