Μητροπολίτης Σύρου:«Είναι ώρα να σταματήσουν να μιλούν τα χείλη και να μιλήσει μόνο η καρδιά»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/12/2011

Με τη συμμετοχή των τα πρώτα φερόντων στην Σύρο και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Σπουδαστών της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, μαθητών όλων των Σχολείων όλων των Βαθμίδων και του πιστού Λαού, η Σύρος εόρτασε τη μνήμη του Πολιούχου της και Προστάτου των απανταχού γης ναυτιλλομένων Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο των Λατρευτικών Εκδηλώσεων, των οποίων προέξαρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, τον ομώνυμο ιστορικό και περικαλλή Ναό της Ερμουπόλεως. 

    Κατά την λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου και του ι. αποτμήματος εκ των Λειψάνων του, κατά την οποία τιμές απέδωσαν αγήματα από την ΠΝΒ Σύρου και της τιμητικά προσορμισθείσης Π/Κ «ΤΡΟΥΜΠΑΚΗΣ» στην Πλατεία Κανάρη ερρίφθησαν στέφανοι εις μνήμη των εν θαλάσση πνιγέντων ναυτικών και στην Πλατεία Μιαούλη εκφωνήθη ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Σεβασμιώτατο και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας απεύθυνε εόρτιο άγγελμα προς το λαό.

   Ο Σεβασμιώτατος, από την ιστορική πλατεία Μιαούλη, μετά τη δέηση υπέρ της καλής πλεύσεως των ναυτιλλομένων, είπε απευθυνόμενος μεταξύ άλλων προς τον λαό, ο οποίος παρηκολούθη τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου :

"... Ο Αγ. Νικόλαος, σήμερα μας διδάσκει ότι είναι ώρα να σταματήσουν να μιλούν τα χείλη και να μιλήσει μόνο η καρδιά. Ας πράξουμε σιωπηλά και αθόρυβα, όπως και εκείνος, το έργο της αγάπης μας προς τους συνανθρώπους μας...."