8η Συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8η κατά σειρά συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου, στην «Κροκίδειο Αίθουσα», το περασμένο Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Στα πλαίσια του ευρύτερου εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος κ. Μέλπω Παπαδοπούλου εισηγήθηκε το θέμα: «Οι Τρείς Ιεράρχες ως Παιδαγωγοί».

Η εκλεκτή ομιλήτρια με ενάργεια και σαφήνεια ακολούθησε τα ίχνη της διαδρομής των Τριών Ιεραρχών και κατέδειξε την καθοριστική συμβολή τους στην σύζευξη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας με την Ορθόδοξη Παιδεία.

Επιπρόσθετα, η κ. Παπαδοπούλου περιέγραψε χαρακτηριστικά και με τον δέοντα σεβασμό την έμφαση που έδιναν οι Θεοφώτιστοι Τρείς Πατέρες, στον δάσκαλο και στους γονείς, ως βασικούς παράγοντες διαπαιδαγώγησης των νέων, προβάλλοντας στους μεν διδασκάλους την αξία της παραδειγματικής βιωτής, στους δε γονείς, την σπουδαιότητα της ανατροφής των παιδιών με χριστιανικές αρχές και αξίες.

Την έμπειρη παιδαγωγό συνεχάρη με θερμούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος κλείνοντας την επιτυχημένη αυτή συνάντηση σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:«Η Παιδεία κατά τους Τρείς Ιεράρχες, δεν σήμαινε μόνο την στείρα κατάκτηση της γνώσης αλλά απέβλεπε κυρίως στην καλλιέργεια της ανθρώπινης ψυχής, πού συμβάλλει στην σωστή διάπλαση του ανθρώπου.

Είναι ανάγκη, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, σε μία εποχή που γκρεμίζει με ευκολία ότι με κόπο έχτισαν οι πρόγονοι μας, να αναπτύξουμε την άγια πλευρά του ανθρώπου και να τον οδηγήσουμε σε πνευματική ανάταση και εγρήγορση, ώστε να βλέπει και να ενεργεί σωστά, διακρίνοντας το βάθος και την ουσία των πραγμάτων, όντας επηρεασμένος από τον άκρως θεολογικό καί επιστημονικό λόγο των Τριών Ιεραρχών».