Η εορτή της Υπαπαντής στη Σαντορίνη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2015

Ι.Μ.Σύρου Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Σαντορίνης, συνιερούργησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετά του προς τούτο προσκαλέσαντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Θήρας κ. Αν. Ζώρζου, των πολιτευτών της ΝΔ κας Αικ. Μονογιού και Χαρ. Δαρζέντα, των Διοικητών της Αεροπορικής  Μονάδος, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Θήρας, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων, μαθητών, εκπαιδευτικών και πλήθους πιστού λαού, ο οποίος παρέστη, παρά την επικρατούσα εισέτι κακοκαιρία.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στα πρόσωπα, τα οποία κατά την Ευαγγελική διήγηση συμμετείχαν στο γεγονός της Υπαπαντής του Κυρίου, στο συμβολισμό τους στη διαχρονική πορεία και ζωή της Εκκλησίας και το σωτηριώδες έργο του Κυρίου, όπως αυτό διατυπώθηκε από  τον Πρεσβύτη Συμεών.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Επιφάνιο για την πρόσκλησή του και τον Εφημέριο του Ναού π. Ματθαίο για την πρόφρονα υποδοχή και φιλοξενία του.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και η ευλογία των "εδεσμάτων", κατά το επιχώριο έθος.