"Φέρτε τα παιδιά κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2015

Ι.Μ.Λαγκαδά Εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το πρωί της 2ας του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία εορτάζεται, η Μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ξυλουπόλεως, κατά την διάρκεια του οποίου ετέλεσε και τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένο εις την Υπαπαντή του Κυρίου.

 

Αναφερόμενος στην σημερινή μεγάλη εορτή της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης επεσήμανε τις δύο μεγάλες έννοιες που μπορούν να υπάρχουν στην ζωή μας, οι οποίες και είναι πρώτον, η αναζήτηση και η αγωνία που πρέπει να έχουμε στην καρδιά μας για να δούμε τον Σωτήρα Λυτρωτή και να βιώσουμε το μυστήριο της Θείας Οικονομίας που αφορά στην σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, και δεύτερον ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει Θεοδόχος, όπως έγινε και ο Άγιος Συμεών, την μνήμη του οποίου εορτάζουμε αύριο.

 

Ο καθένας από εμάς οφείλει να δεχθεί τον Θεό στην ζωή του, ο καθένας από εμάς μπορεί να δεχθεί τον Χριστό στην καρδιά του.Μία τέτοια ευκαιρία είναι και η κάθε Θεία Λειτουργία που τελείται αφού σε αυτήν προσφέρεται ο ίδιος ο Χριστός.

Είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο που ζει στην καθημερινότητα του άγχους, την ανασφάλεια, στην ποικιλία των προβλημάτων, να έχει μέσα του τον Χριστό.

 

Όταν έχει κανείς μέσα του τον Χριστό, έχει τα πάντα, έχει δύναμη, έχει κουράγιο, έχει θάρρος, μα πάνω από όλα οραματισμό και προσανατολισμό, προς μία πορεία που δεν οδηγεί στο άγνωστο, αλλά σε Εκείνον που είναι η Οδός και η Αλήθεια.

Ο Θεός περιμένει από όλους μας να είμαστε κοντά Του και να ζούμε την παρουσία Του συνεχώς, και μέσο αυτής της παρουσίας να καταξιωνόμαστε ανατρέποντας όλα εκείνα τα κακά που οικοδομεί η καθημερινότητα του φαύλου βίου, η ζωή της απιστίας και της αποστασίας, εις την οποία οικοδομείται η αμαρτία που δυστυχώς έχει καταντήσει να είναι κατεστημένο στη ζωή των ανθρώπων.

 

Εν συνεχεία και παίρνοντας αφορμή από την σημερινή ημέρα που σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση θεωρείται και η εορτή της Μητέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέτρεψε όλες τις μητέρες να οδηγούν τα παιδιά τους κοντά στον Χριστό και μέσα στην Εκκλησία.

 

Όποιος φεύγει μακριά από τον Θεό και την Εκκλησία οδηγείτε σε μια κατάσταση αξιοθρήνητη. Η προσωπικότητα του ανθρώπου, εκπίπτει από εικόνα Θεού με δόξα και τιμή και καταντά να είναι πράγματι ένα αξιοθρήνητο ον, στην καρδιά του οποίου εναλλάσσονται η απελπισία, η απόγνωση, η ακρότητα των αποφάσεων με αποτέλεσμα στο τέλος ο άνθρωπος αυτός να οδηγείτε στην απώλεια και στην πτώση.

Αν υπάρχουν και αν έχουν καλλιεργηθεί σωστά στα παιδιά, οι αγαθές εικόνες και οι αγαθές αναμνήσεις μέσα από την ζωή της Εκκλησίας, ακόμα και τότε  αν ποτέ ξεφύγουν από τον δρόμο της Σωτηρίας και πέσουν στην αμαρτία, αυτά τα βιώματα θα είναι οι οδηγοί για την λύτρωση, την επανόρθωση και την μετάνοια μέσα από την πνευματική αναστήλωση και έγερση που χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ευχήθηκε προς όλους, η ζωή μας να είναι μία συνεχής συνάντηση με τον Ιησού Χριστό, μέσα σε κλίμα όχι φευγαλέας και πρόσκαιρης χαράς, αλλά παντοτινής και αιώνιας, η οποία θα μας ενώνει συνεχώς με το αιώνιο παρών της αγάπης του Θεού.

     

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μετέβει στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου της επαρχίας Λαγκαδά, όπου παρουσία της Βουλευτού των Αν.Ελλ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, του Προϊσταμένου του Π.Κ. Λαγκαδά Πυραγού Λουκοβίτη Δημητρίου και των ανδρών που αποτελούν την Πυροσβεστική δύναμη του κλιμακίου, ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό καθώς επίσης και Ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, ευχόμενος προς όλους Καλή Δύναμη, για το πολυεύθυνο και πολυσχιδές έργο που επιτελούν, εκφράζοντας τις ευχές και την συνεχή στήριξη της τοπικής Εκκλησίας προς το πρόσωπό τους.