Η εορτή της Υπαπαντής στο Ναύπλιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2015

φωτορεπορτάζ Ευάγ. Μπουγιώτης Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 εορτή της Υπαπαντής του Χριστού εόρτασε όλως ιδιαιτέρως  ο Ιερός ναός της Υπαπαντής στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ναυπλιέων στα Λευκάκια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών αρχών.

 

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του ναού, π. Ανδρέα Γκουριώτη, ο οποίος υπηρετεί την εκκλησία με πολύ αγάπη. Με κάθε λαμπρότητα στο δημοτικό διαμέρισμα Λευκακίων ,του δήμου Ναυπλίου τιμάται όλως ιδιαιτέρως η υπαπαντή του Κυρίου.

 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε  πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του  αρχιμανδρίτη πατέρα Ιωσήφ Δρόσου ,παρόντων  κι άλλων ιερέων από την περιοχή του Ναυπλίου. Μετά το τέλος του εσπερινού ακλούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής Ναυπλίου. Καθόλη της διάρκεια του εσπερινού  και της θείας λειτουργίας είχαν τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ρώσσου. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος.