Ευχές από τα μικρά παιδιά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/01/2015

Ι.Μ.Σύρου Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακριτοχωρίου τελέσθηκε στις 19 Ιανουαρίου, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Μακαρίου, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και Κίτρους κ. Γεωργίου, και συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος απευθύνθηκε κατά κύριο λόγο στους πολυπληθείς μαθητές, όλων των τάξεων και βαθμίδων Εκπαίδευσης, που είχαν κατακλύσει το Ναό, και αφού συνεχάρη τους ίδιους και τους Εκαπιδευτικούς τους για την παρουσία τους, υπογράμμισε ότι η συνοδοιπορία τους με το Χριστό αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση των ονείρων τους και τη νίκη τους στον αγώνα της ζωής.

 

Τόνισε. επίσης, ότι η προς το πρόσωπο του Επισκόπου τιμή αποτελεί δοξολογία προς τον Θεό. ο Οποίος τον κατέστησε Επίσκοπο της Εκκλησίας Του. Γι' αυτό, προσέθεσε, οφείλουμε να τιμούμε και να σεβόμεθα τον Επίσκοπο, το έργο του οποίου είναι έργο προς δόξα Θεού, το οποίο διευρύνεται και επεκτείνεται με την ολόθυμη σύμπραξη των πιστών.

Τέλος, ευχήθηκε στον εορτάζοντα επιχώριο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο πολυχρόνιο και καρποβριθή Αρχιερατεία.

Στη συνέχεια, οι Αρχιερείς πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου