Επεφάνη ο Σωτήρ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2015

Γενναιόψυχοι ψαράδες του Ερυθροποτάμου αψηφώντας το δριμύ ψύχος έπεσαν και φέτος με πολλή πίστη και ευλάβεια στα παγωμένα νερά του για να πιάσουν το Σταυρό μετά την τριττή καταδυσή Του στη Γέφυρα, από το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δ α μ α  σ κ η ν ό, την ημέρα των Θεοφανείων, παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας του Διδυμοτείχου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτου και ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή προς τη Γέφυρα του Ερυθροποτάμου, όπου κατευθύνθηκαν ο Σεβασμιώτατος, οι αρχές και το πλήθος των πιστών για την καθιερωμένη τελετή.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI  Μεραρχίας Στρατηγός Αντ. Βιτετζάκης, ο Αστυνομικός Διευθύντης Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδης και άλλοι επίσημοι.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της εορτής ευχήθηκε «ο Θεός να φανερωθεί στι ςψυχές μας και με τη Χάρη του Αγίου Πνευματος να μας καθαρίσει, σωματικά και πνευματικά, και να μας φωτίσει στο δρόμο της αιώνιας Βασιλείας των Ουρανών» και συνεχάρη τους γενναίους ψαράδες, που τηρώντας το έθιμο, έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμιού για να πιάσουν το Σταυρό.