Συνεργασία Ιερών Μητροπόλεων Θηβών και Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/11/2011

Επίσκεψη στον Βόλο και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος, επικεφαλής δεκαεξαμελούς αντιπροσωπείας Κληρικών και λαϊκών, στελεχών της Μητροπόλεώς του.

 

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η γνωριμία με τα αντίστοιχα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών σχετικά με την πορεία και εξέλιξη του Πνευματικού και Κοινωνικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας και η ενημέρωση πάνω σε συγκεκριμένες δράσεις και τομείς ποιμαντικής ευθύνης.

 

Από την μεριά της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος την ομάδα της Βοιωτικής Εκκλησίας υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής δεκατετραμελούς, αντιστοίχως, αντιπροσωπείας, ο οποίος επεσήμανε την μακρά και σταθερή φιλία του με τον Βοιωτό Ιεράρχη, αναφέρθηκε στις σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες και προκλήσεις, στο έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Τοπική Εκκλησία και στην σπουδαιότητα αυτής της πρωτότυπης συνάντησης και συνεργασίας, για την οποία ευχήθηκε να έχει και συνέχεια. 

Από τη μεριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών & Γεώργιος ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του για την πραγματοποίηση της συνάντησης και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των Ιερών Μητροπόλεων σε όλους τους τομείς, για την αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών και των ποιμαντικών προκλήσεων της εποχής. 

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και λεπτομερής ενημέρωση πάνω σε όλους τους τομείς του Πνευματικού και Κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος από τους αντιστοίχους υπευθύνους Κληρικούς. Συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική παρουσίαση της διοικητικής οργάνωσης της Μητροπόλεως, του Ιεροκηρυκτικού έργου, της λειτουργίας του Γραφείου Τύπου και της Ιστοσελίδας, της Διακονίας των Φυλακισμένων, ασθενών, εμπερίστατων αδελφών, της Σχολής Κατήχησης, όλων των πτυχών της νεανικής διακονίας, του αντιαιρετικού αγώνα, της ποιμαντικής των Μελλονύμφων, της οργάνωσης των θρησκευτικών περιηγήσεων, της λειτουργίας των ενοριακών Σχολών Γονέων, της αξιοποίησης του ιστορικού αρχείου της Μητροπόλεως, της Ποιμαντικής των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων κ. άλ.   

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος. Ακολούθως η αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου