«Είμαστε μια Οικογένεια»:Καινοτόμο πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/11/2011

Ο Σεβ. μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ ενώπιον των δυσμενών καταστάσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία και ειδικότερα οι κάτοικοι των νησιών της Μητροπόλεως και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που πλήττουν την ίδια τη Μητρόπολη, ύστερα από πολύ σκέψη και έντονο προβληματισμό με τους συνεργάτες του, προκειμένου να βρεθεί ο πλέον κατάλληλος διακριτικός και αποτελεσματικός τρόπος ανακούφισης των οικονομικά αδυνάμων και εμπερίστατων συναθρώπων μας, κατέληξε στην απόφαση να θέσει σε άμεση εφαρμογή ένα καινοτόμο για τη Σύρο Πρόγραμμα Βοηθείας με το γενικό τίτλο «Είμαστε μια Οικογένεια».

Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει την τακτική μηνιαία διανομή πακέτων με τρόφιμα και άλλα χρειώδη σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με βάσει καταλόγους που θα συντάξουν οι εφημέριοι αλλά και τοπικοί σύλλογοι από τους οποίους τούτο έχει ήδη ζητηθεί. Η μεταφορά και η διανομή θα γίνεται από εθελοντές με κάθε διάκριση και κατά απολύτως δίκαιο και διαφανή τρόπο ώστε να θεραπευτούν πραγματικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα αυτό που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από σήμερα αποτελεί συνέχεια του πολύπλευρου φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την εξαγγελία του προγράμματος την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ: «Ο επίσκοπος είναι ο στοργικός πατέρας του ποιμνίου του. Με τις μικρές μας δυνάμεις αλλά πολύ αγάπη, πράττουμε ότι μπορούμε αυτή την ώρα για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας » (Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)