Ενδιαφέρομαι – Προσφέρω – Αγαπώ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/12/2014

Ενδιαφέρομαι – Προσφέρω – Αγαπώ

Το καθήκον προς τον συνάνθρωπο «να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση», μία από τις θεμελιώδης αρχές της Προσκοπικής Κίνησης, έκαναν πράξη για ακόμη μια φορά οι Πρόσκοποι του Κιλκίς.

Συγκεκριμένα μετά από συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, οι Πρόσκοποι του Κιλκίς πραγματοποίησαν καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την πόλη του Κιλκίς και συγκέντρωσαν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στην κεντρική πλατεία της πόλης, πλατείας Ειρήνης, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως ελαιόλαδο, γάλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα για την ενίσχυση των Μητροπολιτικών Συσσιτίων του Κιλκίς που λειτουργούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα οποία προσφέρουν καθημερινώς 150 διπλές μερίδες φαγητού (εκτός ΣαββατοΚύριακου).

Ξεχωριστό χρώμα στην ηλιόλουστη ημέρα έδωσαν τα λυκόπουλα της 1ης και της 2ης Αγέλης με τις φωνές και τα παιχνίδια τους, αφού πρόσθεσαν την δική τους σακουλίτσα στην συλλογή των τροφίμων.

Η ανταπόκριση στην δράση προσφοράς ήταν μεγαλύτερη από την περσινή, αφού συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, τα οποία παραδόθηκαν στα Συσσίτια.

Μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και ευχαριστιών έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανούηλ, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο των Συσσιτίων Αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Πορτοκαλίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τους η Βουλευτής ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης.

Για μια κοινωνία της αλληλεγγύης και της αλληλουποστήριξης έκανε λόγο ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Κιλκίς Αντώνης Κομπατσιάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι Πρόσκοποι θα είναι πάντοτε παρόντες για να τηρούν την υπόσχεση τους.

Για την υλοποίηση της Δράσης εργάστηκαν βαθμοφόροι και ανιχνευτές των δύο Συστημάτων της πόλης ενώ την υποστήριξαν οι εξής επιχειρήσεις: Εταιρία καυσίμων “ΕΤΕΚΑ”, ξενοδοχείο «ΕΥΡΙΔΙΚΗ», οπτικά “Κοντεσίδου”, έπιπλα “Φωτακέλη”, κομμωτήριο “STATUS”, Ταβέρνα “Μπαλσάμικο”, κατασκευαστικές εργασίες “Ιμιρτζίδης, οπτικά “Οφθαλμόραμα”, κινητή τηλεφωνία “Λογδανίδης, ενδύματα “Saga”, καφέ “Bonjur”, ενδύματα “Κρομλίδης”, κινητή τηλεφωνία “Αραβίδης”, ταξιδιωτικό γραφείο “Κριεζής”, ξενοδοχείο “Κρηστωνία”, καφεκοπτείο “Σισμανίδης, fastfood“Μπίτεν Φάτεν”, yamahacenterΧαλκίδης, Γεώργιος Καρολίδης και Κυριακή Γεωργιάδου.