Πανηγυρίζει ο Βόλος τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2014

Την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Βόλος και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος το διήμερο 5-6/12.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.  Από τις 10 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. θα τελεστεί βραδινή Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χρίτωνος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο.

 

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:

 

Α. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Β. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Γ. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Δ. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ε. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Στ. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου