Αγιασμός της Σχολής Γονέων της Ι.Μ.Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/11/2014

Με αγιασμό και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νότια Κέρκυρα. Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε την ανάγκη της μορφώσεως του Χριστού στις καρδιές των μελών της οικογένειας, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των γονέων. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την μετοχή της οικογένειας στη ζωή της Εκκλησίας, χωρίς την χαρά της ζωής του Ευαγγελίου, η οποία απουσιάζει από τις προτεραιότητες της οικογενειακής ζωής. Μας έχουν μονοπωλήσει την ζωή η εικόνα, όπως επίσης και οι βιοτικές μέριμνες , αλλά και η αγωνία για την πρόοδο των παιδιών και λησμονούμε ότι το ουσιώδες είναι ο Χριστός και η παρουσία Του στις καρδιές μας.

Αυτόν τον αγώνα της μόρφωσης του Χριστού, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που η εκκοσμικευμένη πραγματικότητά μας θέτει για την οικογένεια προσπαθεί να καλύψει η Εκκλησία με το θεσμό της Σχολής Γονέων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχολές Γονέων λειτουργούν για δωδέκατη χρονιά στην Κέρκυρα και είναι τρεις: στην πόλη, στην Νότια Κέρκυρα και στη Βόρεια στους Αυλιώτες.
Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου έγινε διάλογος με τους γονείς και τους παρευρεθέντας.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ