Αντιαιρετικά σεμινάρια στελεχών της Ι.Μ.Ζιχνών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/11/2014

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΖΙΧΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

 ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

 

Ι.Μ.Ζιχνών Ξεκίνησαν και φέτος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου τα αντιαιρετικά σεμινάρια στελεχών (κληρικών-λαϊκών) της τοπικής μας Εκκλησίας. Την Πέμπτη το απόγευμα 27-11-2014 στην έδρα της Ι.Μ. Νέα Ζίχνη, η έναρξη των σεμιναρίων για την φετινή περίοδο, η οποία θα διαρκέσει με τη βοήθεια του Θεού ως τον Μάϊο του 2015, ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό πού τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος και μετέφερε προς τα στελέχη των σεμιναρίων τις ευχές του Σεβασμιωτάτου μας κ. Ιερόθεου και παρουσίασε την γενική κατεύθυνση των εισηγήσεων πού θα παρουσιαστούν κατά την φετινή περίοδο. Τα αντιαιρετικά σεμινάρια της Ι. Μητροπόλεως μας γίνονται κάθε δεκαπενθήμερο και ως σκοπό έχουν να δημιουργήσουν έναν εθελοντικό αντιαιρετικό πυρήνα από καταρτισμένα στελέχη πού θα συμβάλουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση των πάσης φύσεως αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων που δρούν και εξορμούν στις ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου την επιμέλεια και την παρουσίαση των εισηγήσεων έχουν αναλάβει, ο Γενικός Αρχιερατικός  Επίτροπος π. Γεώργιος Βαμβακίδης, ο υπεύθυνος του γραφείου αιρέσεων   π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης και ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας  Αρχιμ. Βασίλειος Κορώσης.

Η πρώτη εισαγωγική εισήγηση παρουσιάστηκε από τον π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη με θέμα: « Το όνομα του Θεού κατά την διδασκαλία των μαρτύρων του Ιεχωβά, αναιρέσεις και η ποιμαντική αντιμετώπιση των κακοδοξιών».