Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Τήνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2014

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στο χωρίο Κάμπος της ιεράς νήσου Τήνου.

Αφ’ εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ιστορικό Ιερό Ναό με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων από όλες τις περιφέρειες του νησιού.

Πρό του πέρατος της ιεράς ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας ομίλησε διδακτικότατα αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Αικατερίνης και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή, και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄ καθώς και την ιδιαίτερη ποιμαντική φροντίδα του Μητροπολίτου για την ενορία αναφερόμενος στις προσπάθειές του για την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού αυτού Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Κουσουρή και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τήνου για την εξωτερική φωταγώγηση του Ιερού Ναού, καθώς και τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητάς που συνέβαλαν στην προετοιμασία της πανηγύρεως. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού Κάμπου αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκο Βουτσίνο καθώς και τον Συνεταιρισμό Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου δια την προσφορά τους.

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας εκήρυξε τον Θείον Λόγον.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν, ο Εφημέριος περιφέρειας της Καθολικής Εκκλησίας π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής και ευλαβείς προσκυνητές από όλες τις περιφέρειες της Ιεράς Νήσου Τήνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα.

Προ του πέρατος των Ιερών Ακολουθιών ανεγνώσθη το Δελτίο Τύπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως σχετικά με την ένταξη του Ιερού Ναού στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ για την ανακαίνισή του.