Χειροθεσία Πνευματικού από τον μητροπολίτη Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/11/2014

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ε.ε.  που η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη του προστάτου και εφόρου της Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος,  ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς ενοριακό ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.

 

 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Παύλος,  προέβη στην χειροθεσία σε Πνευματικό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Σαμαρά, εφημερίου  του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και ηγουμενεύοντος της Ιεράς Μονής Αγ. Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας.

 

 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης έλαβε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. κ.Παύλο την εντολή, τη Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου, να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.

 

 

Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, εξήρε το ήθος και την προσφορά του εν λόγω κληρικού, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί με σύνεση και φόβο Θεού στην νέα αποστολή που του αναθέτει η Εκκλησία, αναφέρθηκε στο λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας  και την σημασία του για την εκκλησιαστική ζωή, τονίζοντας με έμφαση ότι το έργο του πνευματικού συνίσταται στο να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό και να τους υποδεικνύει το θείο θέλημα.

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως