Η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη διάθεση των Ιερών Μητροπόλεων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/11/2011

(Εκ της Ι.Α.Α) Ενημέρωση για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και της Ψηφιακής Σύγκλισης είχαν σήμερα ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα κεντρικά γραφεία της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Αρχιερείς παρακάθισαν σε γεύμα που τους παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» και ενημερώθηκαν για τα τεχνικά δελτία που θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες η «Αποστολή» και αφορούν σε σημαντικά έργα όπως είναι ο πολιτισμός, το κτηματολόγιο της Εκκλησίας κ.λ.π. Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας, την ένταξη των προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ και υπογράμμισε τη δυνατότητα συμμετοχής και ένταξης έργων και των Ι. Μητροπόλεων στις προσκλήσεις των Υπουργείων.

Παράλληλα αναφέρθηκε με έμφαση στο προνοιακό έργο της «Αποστολής» επισημαίνοντας ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάγκη κοινωνικής και εθνικής συνοχής. ΄΄Η Εκκλησία, είπε, αποτελεί, τη μόνη διέξοδο για τα όσα φαντάζουν αδιέξοδα στη χώρα΄΄ και πρόσθεσε ΄΄καθημερινά βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στηρίζονται στην Εκκλησία. Αυτή τους δίνει κουράγιο, δύναμη, βοήθεια, για να αντιμετωπίσουν την κρίση΄΄.  Ακόμη αναφέρθηκε στις τράπεζες αγάπης που καθημερινά στρώνονται από την Εκκλησία σ’ ολόκληρη την Ελλάδα επισημαίνοντας την ανάγκη να ενταθεί το έργο για να βοηθηθούν οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας και εξέφρασε την ελπίδα ΄΄η κρίση που βιώνουμε να αποτελέσει την απαρχή για ένα καλύτερο ανθρώπινο κόσμο που σέβεται τις ανθρώπινες αξίες΄΄.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε εφαρμοσμένες προτάσεις προβολής των πολιτιστικών θησαυρών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενημέρωσε λεπτομερώς για τα έργα που έχουν σχεδιαστεί από την «Αποστολή». Τέλος έθεσε στη διάθεση των Ι. Μητροπόλεων την «Αποστολή» για οποιαδήποτε συνδρομή στο έργο τους.